انواع سبک های موسیقی در ایران و جهان از زوایای مختلفی قابل بررسی است. در این راستا باید انواع موسیقی را از نظر سازهای مورد استفاده، ریتم ها و گام های پرکاربرد، انواع تنظیم، ژانرها و حتی آهنگ های به کار رفته در آن ها نیز در نظر گرفت. سبک ها
با به دست آوردن دانش و اطلاعات فراوان در این زمینه، می توانیم در گوش دادن به آثار مختلف یا انتخاب ژانرهای مورد علاقه خود برای نواختن ساز، بهتر باشیم. از طرفی شناخت انواع سبک ها گوش موسیقایی افراد را قوی تر می کند.
بنابراین، بازار موسیقی آثار بیهوده کمتر و کمتری تولید خواهد کرد و در نتیجه هنرمندان واقعی با تلاش بیشتر و بهتر، آثار موسیقایی با ارزش روزافزونی را تولید خواهند کرد.
در این مقاله به بررسی لیست انواع موسیقی می پردازیم.
انواع سبک های موسیقی معروف و محبوب
از دیدگاه ما ایرانی ها، فهرست سبک های موسیقی را می توان به دو دسته کلی ایرانی و بین المللی تقسیم کرد. همانطور که می دانید موسیقی ایرانی کم و بیش یک موسیقی سنتی است که همه ما آن را می شناسیم. از سوی دیگر، ما موسیقی جهان را به سایر ژانرهای موسیقی که در جهان محبوب و شناخته شده هستند گسترش می دهیم.
ذکر این نکته ضروری است که انواع مختلفی از موسیقی در دنیا وجود دارد که در کشور ما و جهان رایج و رایج نیست. این نوع موسیقی ها را می توان تحت عنوان موسیقی محلی دسته بندی کرد.
موسیقی فولکلور طیف گسترده ای از موسیقی را بررسی می کند که در جهان و به ویژه در کشورهای غربی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین می توان گفت موسیقی سنتی ایرانی نیز جزء موسیقی ملل به شمار می رود.
در زیر لیست کوتاهی از سبک های موسیقی ایران و جهان را مشاهده می کنید. شناخت این سبک ها یکی از مراحل یادگیری موسیقی است.
توسعه یافته
پاپ
ترانس
خانه
الکترونیکی
سنگ
دیگران
پارچه
رپ پوستی هیپ هاپ
سنتی
فرهنگ عامه
سبک موسیقی کلاسیک
در ابتدای لیست سبک های موسیقی، از کلاسیک شروع می کنیم.
سبک کلاسیک، که در حدود سال 500 پس از میلاد ایجاد شد، به عنوان هنر یا موسیقی غربی شناخته میشود که متمایز از سبکهای فولک یا پاپ دنیای غرب است.
این سبک موسیقی قطعا قوانین سخت گیرانه و پیشرفته تری دارد و جدای از آیین های مرتبط با آن، از نظر زیبایی شناسی موسیقی نیز در رتبه بالایی قرار دارد. این سبک از موسیقی کلاسیک نیز خاستگاه تمام مراحل کلیسا و سبک های مورد استفاده در موسیقی امروزی است.
همچنین باید توجه داشت که موسیقی کلاسیک و دوره کلاسیک کاملاً متفاوت است زیرا یکی سبک موسیقی و دیگری دوره ای از تاریخ جهان است.
در سبک موسیقی کلاسیک، قطعاتی که معمولاً تحت عنوان ارکستر سمفونیک با تعداد زیادی از مردم اجرا، ضبط و اجرا می شوند. حتی عمل پارتیتور نویسی (پارتیتور) در موسیقی با این سبک کلاسیک آغاز شد و جای خود را به سبک ها و گروه های موسیقی دیگر داد. با نت نوشته شده توسط تنظیم کننده قطعه، نوازندگان بر روی برگه مقابل خود اختراع می کنند که در هر قسمت چه وظایفی دارند.
در موسیقی کلاسیک از سازهای مختلفی استفاده می شود. مانند سازهای زهی، کوبه ای، بادی و زهی. برخی از این سازها عبارتند از: پیانو، ترومبون، ترومپت، چنگ، فلوت، ویولن سل، ویولا، ساکسیفون، فلوت، کلارینت، کنترباس و گیتار.
از نوازندگان برجسته این سبک موسیقی می توان به لودویگ ون بتهوون، یوهان سباستین باخ، فردریک شوپن و ده ها نفر دیگر اشاره کرد.
سبک موسیقی پاپ
یکی از برجسته ترین و محبوب ترین ژانرهای موسیقی در جهان، سبک پاپ است. این ژانر که در اواسط دهه 1950 در آمریکا و بریتانیا شکل گرفت، نام خود را از کلمه Populaire به معنای موسیقی محبوب گرفته است. دلیل نامگذاری این سبک، اشتیاق و علاقه مردم به گوش دادن به این سبک است.
به دلیل انعطاف پذیری، موسیقی پاپ می تواند ترنس، هاوس، پاپ راک، سافت راک و غیره باشد. سبک های فرعی زیادی ایجاد کرد، از جمله موسیقی پاپ داخل ایران با نام پاپ ایرانی بررسی می شود و تفاوت چندانی با پاپ غیرایرانی ندارد.
متاسفانه موسیقی پاپ این روزها بیشتر به هنر تبدیل شده تا هنر!
زیرا این روش اغلب برای اهداف تجاری و کسب درآمد استفاده می شود. البته آثار مهم زیادی در سبک پاپ ایرانی و غیر ایرانی وجود دارد که می توان به زیبایی به آنها نگاه کرد.
متداول ترین سازهای مورد استفاده در سبک پاپ عبارتند از: پیانو، ارگ، گیتار آتیک و الکتریک، گیتار باس، درام، سینت سایزر، ویولن، ساکسیفون و غیره.
از محبوب ترین چهره های فعال در این سبک می توان به مایکل جکسون و مدونا اشاره کرد که به عنوان پادشاه و ملکه پاپ شناخته می شوند و همچنین بریتنی اسپیرز، جورج مایکل، پرنس و بسیاری دیگر.
سبک موسیقی راک
سبک راک محبوب در اواخر دهه 1940 و اوایل دهه 50 همزمان با موسیقی پاپ ظهور کرد و از ژانرهای خاص آفریقایی-آمریکایی مانند جاز، بلوز و کانتری الهام گرفت. این سبک در ابتدا راک اند رول نامیده می شد. اساس این سبک معمولاً گیتار الکتریک است، البته سازهای دیگری مانند درام و گیتار باس، علاوه بر یک یا چند آواز، عناصر اصلی موسیقی سبک راک هستند.
سبک راک اغلب ساز محور است (به جای آهنگ محور) و بیشتر کارهای او شامل ضرب آهنگ 4-4 یا 6-8 با آهنگی است که شامل کر و شعر است. اما سبک موسیقی راک مانند بسیاری از ژانرها تغییر کرده است.
موسیقی راک نیز مانند پاپ به سمت مضامین عاشقانهتر حرکت میکند و البته موسیقی راک درباره ایدههای دیگری مانند جامعه و ت نیز صحبت میکند. در حال حاضر این سبک در آمریکا و کشورهای غربی بیشترین محبوبیت را در لیست سبک ها دارد و در کشور ما نیز کم کم در بین مردم و هنردوستان محبوبیت پیدا می کند.
اگرچه جاز و بلوز ژانرهای جداگانه ای از موسیقی هستند، اما همانطور که گفتیم با موسیقی راک مرتبط هستند.
از بهترین های این سبک می توان به چهره های بعدی مانند جیمی هندریکس، ادی ون هالن، گری مور، جو ساتریانی، جیمی پیج و دیگران و همچنین گروه هایی مانند بیت، ریدیوهد، متالیکا، آیرون میدن اشاره کرد. و غیره.
دانلود آهنگ خارجی سبک رپ (هیپ هاپ)
در لیست سبک های مختلف موسیقی به سبک رپ یا هیپ هاپ برمی خوریم.
سبک رپ، هیپ هاپ یا رپ سابق یکی از محبوب ترین سبک های موسیقی در جهان است که از دهه 70 میلادی رواج یافته و طرفداران بسیاری را در سراسر جهان به دست آورده است. در این سبک، تمرکز اجرا بر روی ریتم یا ضرب و همچنین بر روی متن ترانه است که اغلب توسط خود رپرها نوشته می شود.
در این سبک موسیقی، خواننده باید کلمات نوشته شده را با ریتم یا ضرب آهنگی که برای آن ساخته شده و اغلب با سرعت بالا بخواند.
ویژگی این سبک این است که خواننده یا خواننده رپ می تواند شعارها و نظرات سنتی مردم یک جامعه را در قالب موسیقی منعکس کند. محتوای اکثر قطعات تولید شده در سبک موسیقی رپ می تواند در مورد روابط اجتماعی، ی، عاشقانه یا هر چیز دیگری باشد.
در واقع، این سبک هیچ محدودیتی در متن، ساز و محتوا ندارد، اما بیشتر آهنگها حول محور درامر و سینت سایزر ساخته میشوند و سازهای باقیمانده نیز از این روش پیروی میکنند.
امینم، اسنوپ داگ، فیفتی سنت و غیره. چهره های برجسته موسیقی رپ یا هیپ هاپ هستند.
سبک موسیقی سنتی (ایرانی)
به بخش پایانی سبک یعنی سبک سنتی ایرانی می رسیم که می توان آن را موسیقی سنتی ایرانی نیز نامید. این سبک از ویژگی های موسیقی کلاسیک، قرون وسطی و مدرن ایرانی نشات می گیرد. برای دانلود آهنگ سنتی کلیک کتید.
همچنین رگه هایی از فرهنگ ایرانی را می توان در شهرها و کشورهای اطراف که زمانی جزئی از ایران بودند، یافت که نشان از نفوذ و قدمت این سبک دارد. در واقع کشورهای همسایه نیز از طریق تحول فرهنگ موسیقی تأثیر زیادی در ایجاد سازهای متنوع فرهنگی ایران داشته اند.
توجه داشته باشید که این سبک موسیقی با سبک موسیقی محلی ایرانی (فولکلور یا فولکلور) متفاوت است. سبک محلی مرتبط با موسیقی نواحی مختلف ایران بخشی از موسیقی سنتی ایران است. در واقع می توان گفت سبک سنتی ایران مجموعه ای از تمامی سبک های موسیقی محلی ایران از قدیم الایام تا به امروز است که در طول زمان شکل گرفته است.
ایرانیان از این موسیقی سنتی نه تنها برای تفریح یا سرگرمی، بلکه به عنوان ابزاری برای نشاط و آرامش روح استفاده می کنند. اما همه افراد جامعه به این سبک تمایل ندارند و به طور کلی این سبک باید متعلق به اقشار تحصیلکرده تر جامعه باشد. بسیاری از آلات موسیقی سنتی به طور گسترده در سایر سبک های رایج ایرانی مانند پاپ استفاده می شود.
می توان گفت که نسخه فارسی شده از سبک ایرانی قدیم است. بسیار واضح، دقیق، عمیق و بسیار زیباست!
آهنگ حامد همایون به نام عاشقانه
آهنگ جدید پازل بند به نام «منو تو»
ورژن اجرای زنده آهنگ جدید سیروان خسروی به نام «برگرد»
ژانرهای موسیقی در ایران و جهان
آهنگ شروین حاجی آقاپور به نام «شاید بهشت»
موسیقی ,ایرانی ,سنتی ,توان ,جهان ,سازهای ,موسیقی سنتی ,سنتی ایرانی ,محبوب ترین ,موسیقی محلی ,موسیقی کلاسیک